Still kicking

Jorå, lever gör vi, även om varken blogg eller hemsida tycks göra det.

Sommaren har varit jobbig, men det har också funnits rum för glädje, lugn och ro.

Till min familj, mina hundar, mina vänner och inte minst till skogarna:

Tack för att ni finns

Livet går vidare och så även jag.
Hundträningen har kommit igång och det är roligt igen.
Jag har under sommaren fyllt på med inspiration på agility- samt kelpiekennelläger.

För ett par veckor sedan gick Iso och jag en helglydnadskurs för Maria Brandel. En behaglig upplevelse, jag som brukar bli så nervös när jag kursar med hund. Trots en unghund som mest fastnade i dofternas värld, gav kursen mig nya haha-upplevelser  och en klart hoppfullare inställning till detta med att på tävling klara hela program utan att tappa fokus, attityd och känsla. För mig är svårigheten i träningen  inte så mycket att ha målbilder för detaljer, utan mer för helheten.  Nu har jag en tydligare målbild att sträva mot när gäller just helhet och har fått bra tips för träning. Det är konstigt att det som jag så klart kan se i agility kan vara så svårt att se i lydnad.

Mirakel har varit på raspecial i Norrtjälje. Det var länge sedan vi ställde ut nu och Mirakel tyckte det var livat värre 🙂  Resultat: BIS-veteran och 3.e bästa hanhund. Min fina Mirakel 🙂

Nästa helg blir det KM i lydnad för Mirakel. Han är taggad (läs övertaggad 😉 Vi tränar för tillfället hårt på att får ner mängden hoppsasteg och matteknuffar. Kul har vi i varje fall 🙂

Iso får bida tiden an ett tag till innan tävlingsdebut, ingen brådska med det. Hans grad av nyfikenhet på omvärlden gör att vi behöver lägga lite mer träning på störningar av alla slag ett tag till.
Isos MH-spindeldiagram kan kanske ge en liten hint om vad vi har att jobba med 😉 (Lite missvisande blev dock lekens siffror, i riktiga livet är finns det betydligt mer av den varan).

Hemsidan kommer så småningom ut i en ny skepnad, när i tid är svårt att säga då jag och WP inte är helt överens ännu. Inga uppdateringar kommer att göras på den gamla..

Nu satsar vi på en höst fylld av träning och långa promenader.

No Comments

Post a Comment

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)