Om mig

vinnare_dm_lydnadsklass_3Jag är döpt till Kerstin och är en äkta jämtländska (ja nästan i varje fall, 50% jämtska, 25% härjedalska och 25% norska), som är i mitten av livet. Min familj består av man, två söner, var en har flyttat ut, och två hundar.

Mitt hundintresse började i yngre år och jag fick efter en hel del tjat min första hund när jag var 13 år. Vid det laget kunde jag ”All världens hundar” utantill och hade läst bibliotekets alla hundböcker. Därefter har jag ständigt fyllt på mitt förråd av kunskap om människans trogna följeslagare sedan urminnes tider, och hundintresset har växt till att bli min stora hobby och mitt livselixir.

Jag älskar att gå kurs, lära nytt och att prova mig fram i hundträningen. Tävlandet spelar en mindre roll, även om det är roligt när man lyckas och får ett kvitto på träningen. För närvarande tränar jag mest lydnad, men även lite agility, brukssök, specialsök, rallylydnad och NoseWork.

Många kurser blir det och jag är idag utbildad ungdomsledare SBK, A/B instruktör SBK, Agilityintruktör SBK samt klickertränare  a la Canis.

Instruktörer jag gått kurs för är bl a:
Annika Aller – agility
Kenth Svartberg – lydnad x flera, agility
Nina Svartberg – lydnad, tävlingspsykologi
Eva Bodfäldt – lydnad, retrieverträning mm.
Åsa Löfberg – lydnad, sök mm
Fanny Gott – agility
Lotta Könberg – sök, klickerkurser mm
Maria Yttermyr & Anna Simonsson – klickertränarutbildning
Morten Egtvedt – tävlingslydnad, klickerträning
Cecilie Köste – tävlingslydnad, klickerträning
Kim Salomonsson – Freestyle, specialsök.
Robert Fagerberg- specialsök
Maria Brandel – lydnad x flera
Siv Svendsen – lydnad
AnnaKarin Andersson – agility
Mija Jansson – agility x flera
Anders Hallgren – flertal läger och kurser
Fanny Gott – agility
Gerhard Oshea – handling
Sophie Schelin – lydnad
AnnaKarin Andersson – agility
Birgitta Selander – agility
mfl…

Mitt eget instruktörsarbete ligger nu på is, helt enkelt för att jag inte hinner och orkar allt jag vill göra.
Tidigare har jag dock haft en hel del kurser: Vardagslydnadskurser, valp- och unghundkurser, lydnadskurser för småväxta raser, tävlingslydnadskurser, agilitygrundkurser, alla i SBKs regi.

Livet med mina fyrbenta vänner har också gett mig en stor kärlek till att vistas i naturen. Vi promenerar, plockar bär och svamp, kör lite drag med andan i halsen och upptäcker och njuter av livet i skog och fjäll tillsammans.

Jag är tacksam för att jag fått dela livet med mellanschnauzern Jacksson, Lancashire heelern Ginny och Zeb och Shetland sheepedogen Elvis, bordercollien Till och att jag idag får dela det med de två fantastiska, egensinniga, gladgalna, intelligenta och mycket personliga hundarna Australian kelpien Mirakel och Lancashire heelern Iso. De ger mig vackra gråa hår, kärlek och glädje dagligen.

/Kerstin