Gott Nytt År

Nyårsaftonpromenaden är avklarad. Väninnan Githa och jag tog oss en tur i vintervacker skog med våra fyrfota vänner. Var lite osäker idag på hur vi skulle lägga upp det hela pga att Welsh springer spanieln Fingal var med på promenaden och ska fira nyår tillsammans med oss. Det var ett bra tag sedan Iso, Mirakel och Fingal träffades och under tiden har både Iso och Fingal blivit tonåringar. Nåväl, man ska inte krångla till sådant där för mycket, så vi släppte lös Mirakel, Plåster och Fingal först och sedan efter en stund Iso. Mirakel muttrade lite diskret om att det blivit oreda i hans flock, men sprang sedan på som han brukar. Iso gick medels vrål till heelerattack mot den rödvite.  Det räckte dock att jag sa till honom att så får man faktiskt inte göra med fina rödvita hundar. Därefter valde Iso och Fingal var sin ände på Plåster, den stora svarta tålmodiga tuggleksaken, att busa med.  Gulliga hundar 🙂

Många är duktiga på att summera det gångna hundåret, tävlings- och träningsframgångar, uppnådda mål, icke uppnådda mål mm. Själv lever jag mest i nuet, kanske beror det på att jag inte gillar så mycket att se tillbaka på det som varit eller kanske rätt och slätt på dåligt minne;)

Ett litet försök i varje fall till summering av 2011:

 • Tävlingsmässigt var året ingen hit alls pga skada, elak maginfektion, egen sjukdom och sjukdom i familjen.
 • Träningsmässigt var det ett bättre år, även om vi nu kunde ha tränat betydligt mer, flitigare och mer välplanerat om inte livet kommit emellan hela tiden. Träningskamratkretsen utökades, flera träningsgrupper drogs igång, deltog på ett antal bra kurser, vinterträning i Smedjebacken samt ett magiskt och lärorikt ObedienceRulesläger.
 • Familjen utökades med liten Iso. En arbetsvillig, humoristisk, viljestark och målmedveten liten hund som dagligen ger mig energi, många glada skratt samt även ett och annat grått hår.
 • Fysträning av Mirakel och matte förbättrades.
 • Mirakel hade dejt med Cukid’s Gasell, håller tummarna att dejten utmynnar i ett gäng bruna glada avkommor.
 • Mycket miljöträning av valp med resor i olika bilar, hotellsvitseler, träning i nya miljöer, träffat hundar och folk.

Efter ett år när livet som sagt kommit emellan rätt ofta och gjort lite som det velat och inte som jag tänkt, känns det lurigt att sätta upp några högre mål för kommande år. Så med stor ödmjukhet, och vetskap om hur lätt planer kan i kullkastas, sitter jag nu och skissar lite försiktigt på mål för mig och hundarna 2012.

Gott Nytt År!

10 Comments

 • Kerstin Elfberg

  5 januari, 2012 at 17:05 Svara

  Det samma. Pussa Nero från oss 🙂

 • Siv

  3 januari, 2012 at 13:16 Svara

  Godt nytt år!

 • Lotta

  31 december, 2011 at 20:33 Svara

  2012 blir kanon! Kram på dig!

 • Matilda

  31 december, 2011 at 18:57 Svara

  Gott nytt år!!!

 • Titti m flock

  31 december, 2011 at 18:23 Svara

  Gott nytt år!
  Och tack för ett par riktigt roliga kvällar med glada skratt och kloka funderingar. 2012 kommer att bli bra hur än det blir, det är jag i alla fall säker på.
  Kram från Kännåsen!

  • Kerstin Elfberg

   5 januari, 2012 at 17:04 Svara

   Tack för trevliga kvällar med god mat och glada skratt 🙂

 • Lena Eriksson

  31 december, 2011 at 18:15 Svara

  Gott nytt år Kerstin!
  2012 kommer bli fantastiskt när du får se din lilla Iso utvecklas till en vuxen kille.
  Ha det gött!

Post a Comment

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)