Ett och annat

Det går trögt med bloggandet. Finns ju så mycket annat som ska göras här i livet.

Jag har haft stora datorproblem  och det slutade med att min gamla bärbara fick lämna in för gott. Så nu sitter jag här med en sprillans ny 🙂 Det försvann några program i flytten, så helt plötsligt satt jag utan mitt WYSIWYG-webverktyg. Vad göra, hemsidan vill jag ska leva vidare i någon form, så det blev till att leta ny lösning. Efter lite velande har jag nu laddat ner wordpress på mitt webbhotell och försöker skapa något nytt. Inte helt lätt, men skam den som ger sig. Den gamla hemsidan kommer inte att uppdateras, utan nu satsas krutet på nyskapande och när i tid detta kommer att publiceras bestämmer livet och allt där i.

Nu tinar äntligen barkmarken fram, även om snön envisas med att dala ner lite då och då. Bråda tider när det gäller hundaktiviteter.

Iso och jag har gått två lydnadskurser på 6 gånger vardera. Han är rätt stökig i huvudet just nu. Alla spännande lukter som tinar fram, lite spökerier i allmänhet och vinterns sporadiska utomhusträning gör att vi fått backat ordentligt i träningen. Han har en hel del fina detajer i lydnaden, men nu är det satsning på kontakt, fokus och uthållighet som gäller utomhus ett tag framöver.

Iso och jag har nyligen börjat en sökkurs a  la Canis. Det har gått riktigt bra hittills.  Tanken med sökträningen är att någon gång framöver starta ett appellsök och kanske lägre sök. Vi får se vad som funkar, det tar ju längre tid för en liten hund att ta sig fram i terrängen än för en stor hund. För att spara lite springkrafter är planen att lära honom skallmarkering.

Jag har tidigare inte lyckats få Iso att skälla när jag vill. Det enda resultat jag fått under mina skallträningsförsök är en heeler som intar någon självvald stadgepostion med ”mig-lurar-du-inte”-blicken, då han verkar tro att det är någon form av störningsträning vi håller på med. Jag har även försökt att fånga det när han skäller på Mirakel i lek, men det ökade bara frekvensen av brutala lekattacker mot kelpien, inte skallgivandet. Men så här om veckan när jag tränade backa med honom, med tanke på just skallmarkeringen som inte ska vara så nära figuranten så denne kan känna sig hotad, kom där lite konstiga ljud av frustration. Fångade ljuden med klick och belöning och fick på 3  repititioner fram ett skall och redan på 4:e repititionen flera skall. Mysko sånt där, man kämpar och kämpar, så visar det sig vara plättlätt när man hittar rätt knapp att trycka på.

Lite stressad känner jag mig när det gäller hundträningen, då jag i ett svagt ögonblick, eller kanske övermodigt ögonblick beskriver det bättre, anmält Iso och mig till agilityläger i juni samt Mirakel till några Lydnadstävlingar redan i slutet av april början på maj.  Alltså det jag bör träna nu är:  lydnadsträning med Iso och tävlingslydnadsträning med Mirakel, sökträning med Iso samt dra igång med agilityträningen av den lille också och vi får ju inte förglömma fysträning av oss alla tre. Jösses, men som man bäddar får man ligga. Flera har frågat varför jag inte tagit en valp efter Mirakel. Se ovan 😉

När MirakelGasellerna fyllde 7 veckor var jag där på besök för en sista titt och gull innan de flyttade till sina nya hem.

Glada sällskapssjuka kryp, som imponerade genom att gå till dörren för att få komma ut och kissa. Verkligen supertrevliga valpar och hade jag inte haft två hundar redan så hade jag absolut ökat antalet kelpies hemmavid. Nu önskar jag dem lycka till i med sina nya familjer.

Mirakel fick också för första gången träffa en av sina döttrar. Nyfiket och försiktigt undersökte han den lilla, som var minst lika nyfiken på vem den nya stora brune var.

foto: Sofia Wrangel

 

 

No Comments

Post a Comment

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)