Elvis

Vår älskade Elvis – Such Conspirol Black Ring

Elvis lämnade oss den 16 augusti 2010 efter kort tids sjukdom. Elvis blev 12,5 år gammal.

Elvis_portratVåren -02 flyttade Elvis, 4 år gammal, hem till oss.
Elvis är uppfödd av kennel Conspirol och bodde under sina första 4 år hos Kristina Lundin, kennel Sheldon. Där levde Elvis tillsammans med familjen Lundin-Andersson, en flock shelties, hästar och kaniner.

Då jag en tid hade sökt efter en vuxen hund fick jag erbjudande av Kristina Lundin att köpa Elvis, ett erbjudande jag inte kunde tack nej till 😉 Jag hade aldrig tidigare köpt en vuxen hund, men det gick över förväntan, även om det tog lite tid för Elvis att vänja sig vid sin nya familj innehållande små barn och hundar av andra raser.

Elvis var en mycket glad och vänlig själ och blev snabbt en omtyckt familjemedlem.

Det Elvis gillade mest här i världen var mat och kärlek, ja vem gör inte det. Elvis är den snällaste och lättsammaste hund jag haft. Han var följsam, lyhörd och snäll med alla och allt han möte, förutom möjligtvis en och annan hund av större ras.

Elvis var lite lik tjuren Ferdinand och satt gärna i trädgården och funderade och njöt av ta en tupplur i jordgubbslandet. Han gick ofta sina egna vägar och filosoferade på promenaderna i skogen. Han hade sällan bråttom och även nyinlärning tog sin tid, men när han väl fattat galoppen så satt det som berg.

Elvis var inte bara lik tjuren Ferdinand utan hade även en ådra av putsarfisk i sig. Han vårdade under alla sina år ömt kelpien Mirakel varje dag genom att putsa honom ren och fin. Öron, mungipor och ögonvrår hölls alltid oklanderligt rena. Kelpien var väl inte alltid lika förtjust i denna omvårdnad och försökte ibland fint avböja den genom att försiktigt lägga sina käkarna runt Elvis nos. Elvis tog aldrig detta som någon tillrättavisning utan som en möjlighet att putsa tänderna på kelpien istället.

elvis_spring

Elvis fann sig tålmodigt och utan protester i badning, föning, borstning, kloklipning och tandstenskrapning. Hos veterinären var han minst lika tålmodig och kunde läggas på sidan på veterinärbordet och låg sedan lugnt kvar där medan veterinären undersökte och tog prover.

Elvis var en ovanligt tyst sheltie, skällde mycket sällan och då endast för att tala om att det kom någon. Han pratade desto mer med sin kropp. Hela Elvis gick i vågor när han vill något eller hälsade på någon och ville han ställa sig in extra, studsade han upp och ner som en boll.

Elvis blev pappa till två kullar, tre döttrar, och ett gäng med barnbarn samt även barnbarns barn. Två av hans döttrar tävlar agility på elitnivå. elvis_utst_vinter

Jag tränade lydnad och agility med Elvis och ställde ut ibland. När han blev äldre drabbades han tyvärr av ett hjärtfel i form av kraftigt blåsljud, vilket gjorde att vi tog det lite lugnare och mest tränade lite lydnad utan några krav på att det skulle vara tävlingsmässigt utförande.

Den sista utställning Elvis deltog i var World Dog Show i Stockholm 2008. Han var då 10 år fyllda. Kristina visade honom och aldrig har jag sett Elvis så vacker. Elvis placerade sig som 2:a av veteranhanarna i sin ras, ett fantastiskt resultat för en 10-åring som dessutom bara för ett par år sedan varit helt nerklippt.

Elvis hade också en extra matte, granntjejen Sofia. De var ute och gick mycket tillsammans i skog och mark och tränade agility, lydnad, lite freestyle och tävlade också i agility ett par gånger tillsammans.

Tack Kicki för att du gjorde det möjligt för oss att få leva tillsammans med denna väna och kärleksfulla sheltie.

Elvis, min älskade och saknade lilla hårboll, var en hund som charmade de flesta, människor såväl som hundar, med sitt lågmälda fina sätt och sin väna uppsyn.

20080501_elvis